Energieleverancier vergelijker


Een goede energievergelijker zoeken is niet makkelijk. In deze blog hebben wij er een aantal voor u uitgezocht. In Nederland zijn er verschillende energieleveranciers die concurreren om klanten te winnen en te behouden.


In Nederland zijn er verschillende energieleveranciers die concurreren om klanten te winnen en te behouden.
Hieronder vindt u een overzicht van enkele van de top energieleveranciers in Nederland.

  1. Eneco: Eneco is een van de grootste duurzame energiebedrijven van Nederland. Het bedrijf investeert in groene energiebronnen en biedt zijn klanten ook de mogelijkheid om zelf energie op te wekken met zonnepanelen.
  2. Essent: Essent is een van de grootste energieleveranciers in Nederland. Het bedrijf biedt verschillende soorten energiecontracten aan, van vaste tot variabele tarieven en duurzame energieopties.
  3. Nuon: Nuon is een energiebedrijf dat zich richt op duurzame energie. Het bedrijf biedt verschillende energiecontracten aan die specifiek gericht zijn op de productie van duurzame energie, zoals wind- en zonne-energie.
  4. Vattenfall: Vattenfall is een Zweeds energiebedrijf dat in Nederland actief is. Het bedrijf heeft een sterke focus op duurzame energie en biedt klanten de mogelijkheid om groene energie af te nemen.
  5. Greenchoice: Greenchoice is een energiebedrijf dat zich volledig richt op duurzame energiebronnen. Het bedrijf biedt zijn klanten de mogelijkheid om energie af te nemen die opgewekt is uit wind, zon en biomassa.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de top energieleveranciers in Nederland. Er zijn natuurlijk nog vele andere energiebedrijven waaruit klanten kunnen kiezen. Het is belangrijk om goed te kijken naar de verschillende opties en energiecontracten, zodat u de beste keuze kunt maken voor uw persoonlijke situatie en energiebehoeften.

Energievergelijkers


Disclaimer


Op Energienieuw.nl vindt u allerlei informatie over het overstappen van energieleverancier. Hoewel we onze uiterste best hebben gedaan om deze site van correcte informatie te voorzien kunt u geen rechten ontlenen aan enige informatie op deze website. Het gebruik van EnergieNieuw.nl is geheel op eigen risico.

De techniek voor onze energievergelijker wordt verzorgt door Daisycon

Verder hebben wij geen banden met energieleveranciers en we kunnen dus helaas niet bemiddelen bij klachten of andere problemen.

Energie besparen

In Nederland is de warmte van de zon en de inwendige warmteproductie (van elektrische apparaten) onvoldoende om het hele jaar door in huis een aangename binnentemperatuur te bereiken: er is verwarming nodig. Indien de binnentemperatuur hoger is dan de buitentemperatuur ontstaat volgens de wetten van Fourier energietransport door de schil van een gebouw (muur, dak, vloer). Om de temperatuur constant te houden, moet de verloren gegane energie weer toegevoegd worden. In een Nederlandse (niet-geïsoleerde) doorsnee woning bestaat 75% van het totale energieverbruik uit verwarming. De meest voorkomende beweegreden om te isoleren zijn energiebesparing en comfortverhoging. Het binnen oppervlak van een geïsoleerde woning voelt warmer aan dan dat van een niet-geïsoleerde woning.


Voorbeelden van isolatie in Nederland:

  • Gevelisolatie
  • Vloerisolatie
  • Dakisolatie
  • Isolatieglas

Zonnepanelen
Nederlandse Zonnestroom is elektriciteit die door middel van zonnepanelen met fotovoltaïsche cellen (ook wel PV-cellen genoemd) uit de elektromagnetische stralingsenergie van de zon wordt opgewekt.

In Nederland
Alhoewel Nederlandse zonnestroom vooralsnog een bescheiden rol speelt in de Nederlandse elektriciteitsproductie, is dat aandeel groeiende.

Over ons


Op Energienieuw.nl vindt u allerlei informatie over het overstappen van energieleverancier. Hoewel we onze uiterste best hebben gedaan om deze site van correcte informatie te voorzien kunt u geen rechten ontlenen aan enige informatie op deze website. Het gebruik van EnergieNieuw.nl is geheel op eigen risico.

De techniek voor onze energievergelijker wordt verzorgt door Daisycon

Verder hebben wij geen banden met energieleveranciers en we kunnen dus helaas niet bemiddelen bij klachten of andere problemen.

Duurzaamheid en Groene Energie

Veel gestelde vragen over Groene Energie

Groene energie

Steeds meer mensen zijn begaan met het milieu en kiezen dan ook bewust voor groene producten. Kiezen voor groene energie is een goede manier om uw steentje bij te dragen aan een beter milieu.


Met de Groene Energie index van Greenpeace kunt u zien welke energieleveranciers, het groene energie label hebben.

Wanneer u energie gaat vergelijken met onze energievergelijker ziet u direct of energieleveranciers groene energie of grijze energie leveren, en u kunt er zelfs voor kiezen alleen energieleveranciers te tonen die groene stroom leveren.

Groene energie en grijze energie
Met groene energie (meestal groene stroom genoemd) bedoelen we energie die op een milieuvriendelijke manier wordt opgewerkt. Windmolens zijn het bekendste voorbeeld hiervan, maar ook met waterkracht en zonne-energie wordt op een milieuvriendelijke manier energie opgewekt. Deze bronnen kunnen immers niet opraken en bij de verwerking ervan komen er geen schadelijke stoffen vrij.

Bij grijze energie wordt de energie opgewekt met fossiele brandstoffen zoals olie, kolen of gas. Deze brandstoffen kunnen opraken en daarnaast komt bij het verwerken van deze energiebronnen CO2 vrij, wat ook schadelijk is voor het milieu.

Merk ik verschil tussen groene en grijze energie?
Nee, het verschil zit ‘m puur in de manier van opwekken. Groene energie is niet beter voor uw apparaten dan grijze energie.

Is groene energie duurder dan grijze energie?
Dat verschilt per energieleverancier (ook hierbij loont het dus om energie te vergelijken). Het produceren van groene energie is duurder dan het produceren van grijze energie, maar energiemaatschappijen die groene energie produceren krijgen subsidie van de overheid waardoor de prijs voor consumenten nagenoeg gelijk kan blijven.

Er zijn echter duurzame energieleveranciers, die een hogere prijs rekenen voor groene energie. Let hier dus goed op bij het vergelijken van energie!

Energievergelijkers

Kan ik ook voor groen gas kiezen?
Bij het energie vergelijken komt u wellicht ook energieleveranciers tegen die groen gas aanbieden. Dit is enigszins misleidend, want op dit moment wordt gas door iedere energieleverancier op dezelfde manier gewonnen.
De energieleveranciers, die groen gas aanbieden compenseren meestal wel de CO2 uitstoot die het verwerken van gas veroorzaakt, bijvoorbeeld door bomen te planten.

Groen gas is dus uiteindelijk wel milieuvriendelijker in vergelijking met andere energiemaatschappijen.